tiistai 24. huhtikuuta 2012

Kengityksen alkeiskurssi

Hui suatana ku on outo tää uusi bloggerin ulkoasu.

No mut anivei, aattelin tässä välissä vähä kertoilla mun kengityksen alkeiskurssista, ennen kuin siirryn kertomaan peruskurssista, joka kylläkin loppuu jo ensi kuussa.

Elikkä siis Ylä-Savon ammattiopiston sivuilla oli hakemus täytettävänä että olisi kengityksen alkeiskurssille mahdollista päästä. Oon tässä 2 vuotta suurinpiirtein kyyläillyt erillaisia kursseja, mutta aina ne on ollut liian kaukana, liian korkeatasoisia tai liian hintavia. Nyt löyty kurssi vasta-alkajille ja n. 50 kilsan päässä, niin oli aivan pakko. Hintaakaan sillä kun ei ollut kuin 100 euroa.

Täytin hakemuksen ja kamuum, pääsin kurssille.



Kurssi siis kesti 6 viikkoa, mutta meillä oli ainoastaan 3 viikonloppua jolloin menimme opiskelemaan koululle. Kurssi koostui kylmän raudan takomisesta, teuraskavion kengityksestä ja pienestä teoriasta mm sairaskengityksestä ja hevosen anatomiasta. Meillä ei ollut kokeita, näyttöjä tai muutakaan, emmekä siis minkäänlaisia numeroitakaan saanut.

Opettajana toimi Jukka Kemiläinen, erittäin taitava ja hyvä opettaja. Kyseinen hieno tyyppi on myös voittanut Suomen kengityksen mestaruuden vuonna 2010. 
Oma mielipiteeni kurssista oli positiivinen, odotin innolla aina uutta viikonloppua ja opin tosi paljon = tosin ehkä siksi koska en juurikaan mitään tiennyt kengittämisestä. Opin perusasiat anatomiasta, kengittämisestä ja takomisesta. Opin takomaan kylmänä kenkään pieniä muutoksia ja tekemään peruskengityksen teuraskavioon, mitkä olivat hyvät lähtökohdat koittaa hakea kengityksen peruskurssiin jonkalainen tieto ilmestyi Ysaon sivuille loppuvuodesta 2011. Myös muut ryhmäläiset olivat todella mukavia, meitä oli n. 14 joista suurin osa oli naisia. Itse olin nuorin ja vanhin taisi olla jotakin 50 vuoden luokkaa.

Miinuksena voisin sanoa itse kengittämisestä sen että teuraskaviota oli todella tuskallista pitää jalkojen välissä kun se heilui aivan luonnottamasti. Lisäksi piti pitää toisella kädellä kaviosta, niin asennot olivat joskus melko kivuliaita.. Muuta en sitten keksikkään. Paikka oli upea, välineet kondiksessa, ryhmäläiset mukavia, opettaja aivan paras.

Harmillisesti en mitään kuvia juurikaan ottanut tuolloin, ei paljon siinä kerkeä kuvia napsimaan kun pitäis yrittää oppia haha. :D Mutta ehkäpä niitä kuvia tulee sitten muista jutuista vielä vuosien aikana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti